Ontwerp & Realisatie

Ontwerp

Ontwerp

Een pijporgel is op enig moment aan een grote restauratie toe. Een digitale kerkorgelinstallatie heeft een globale levensduur van 30 tot 35 jaar en is een keer aan vervanging toe. Hoe dan ook, er komt een moment dat men zich moet gaan oriënteren op de mogelijkheden.

Enkele vragen die bij zo’n traject aan de orde kunnen komen zijn: Willen we de bestaande orgelkast behouden? Hoe moet een eventueel nieuw kerkorgel eruit komen te zien? Neemt het orgel een prominente plaats in de ruimte in, of is dat juist niet de bedoeling? En natuurlijk niet onbelangrijk: welk prijskaartje hangt daaraan? Zomaar een paar vragen die heel bepalend zijn voor het uiterlijk van een kerk- of zaalorgel installatie.

Wij kijken graag met u naar de wensen die er zijn op het gebied van (digitale) orgelbouw.
Het is onze kracht om uw wensen te vertalen in mogelijkheden en aan de hand daarvan een ontwerp aan u voor te leggen. Aan de hand daarvan praten we graag verder.

Meer dan een orgel kopen

De aankoop van een kerkorgel gaat, wat Stolk Orgels betreft, verder dan alleen het kopen van een digitaal orgel. Er wordt tijdens het gehele aankoopproces gedacht vanuit het oorspronkelijke pijporgel. Bij onze gepassioneerde medewerkers is de realisatie van uw kerkorgelproject van begin tot eind in goede handen.
Wij werken met korte lijnen en we houden van heldere communicatie. Dit betekent dat we naar onze opdrachtgevers altijd een vast aanspreekpunt hebben, voor én tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Realiseren van nieuwe kerkorgelinstallatie

Realiseren van nieuwe kerkorgelinstallatie

De bouw van een orgelkast of front, al dan voorzien van (sier)pijpen, wordt door Stolk Orgels geheel in eigen beheer verzorgt. We werken hierbij samen met gedreven ondernemers en vakmensen uit ons netwerk. In onze werkplaats wordt het geheel voorbereid, waarna we op locatie de plaatsing verzorgen. Onze goed opgeleide vakmensen zijn bekend met de ins en outs van de uitvoering van zulke projecten.

Mogelijkheden

Bij de bouw van een orgelkast of front kan er gekozen worden uit verschillende materialen, te beginnen met de ‘Stolk Orgels modern basic line’. Deze fronten zijn stijlvol en zijn solide uitgevoerd en beschikbaar in verschillende maatvoeringen. Door de gekozen materialen zijn deze fronten, in verhouding tot maatwerk, aantrekkelijk geprijsd.

Wanneer we kijken naar maatwerk, zijn er mogelijkheden te over. Verschillende houtsoorten, lijstwerk,  gewenste kleurstellingen, pijpwerk in verschillende uitvoeringen, enz.

Meer weten

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden, als het gaat op kerk- en zaalorgels? Bel ons op 0180 315652 of stuur een email naar n.stam@stolkorgels.nl

bekijk referenties

Ontwerp en realisatie

Hybride kerkorgel

Referenties