Kerkorgels

Digitale kerkorgels

Digitale kerkorgels zijn niet weg te denken uit kerkgebouwen in Nederland, maar ook wereldwijd. Waar eerder de geluidskwaliteit wel te wensen overliet, zijn met de huidige technieken de verschillen met een pijporgel nihil geworden. Daarmee is het digitale kerkorgel een zeer interessante optie geworden. Er zijn situaties waar kerkelijke gemeenten zelfs beter af zijn met een digitaal kerkorgel, als met een ‘echt’ pijporgel.

Kosten besparen

Kosten besparen

Een nieuwe digitale kerkorgelinstallatie van topkwaliteit is daarnaast ook een voordelige oplossing ten opzichte van een nieuw pijporgel. Ook wanneer we kijken naar de aanschaf van een gebruikt pijporgel, komt er nog veel kijken voordat zo’n instrument weer optimaal dienst kan doen in een ‘nieuwe’ ruimte.
Waar aan een pijporgel regulier onderhoud en stemwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, is dit bij een digitaal kerkorgel niet nodig. De huidige generatie digitale kerkorgels zijn nagenoeg onderhoudsvrij.

Onafhankelijk kerkorgelspecialist

Stolk Orgels is onafhankelijk kerkorgel specialist. Dit heeft voor u als voordeel dat u ten allen tijde bent verzekerd van een onpartijdig advies, met de beste oplossing voor iedere situatie op digitaal orgelgebied. Vanwege de grote diversiteit in ons aanbod, hebben we ruim voldoende mogelijkheden om aan uw wensen te kunnen voldoen. Van een kleine zaal, tot een grote kerk, voor iedere locatie hebben we een passend orgel in ons assortiment.
Wij vertegenwoordigen de merken  Content, Johannus, Makin en Viscount.

Maatwerk

Maatwerk

Elke kerk, aula, concertzaal of welke ruimte dan ook, heeft verschillende eigenschappen. Daarom verdient, wat ons betreft iedere casus een unieke aanpak.
Wat ook van invloed heeft op de juiste keuze, is het doel waarvoor de ruimte gebruikt word. Is het een multifunctionele ruimte, of is het een kerkzaal, die alleen voor erediensten wordt gebruikt? Onze kerkorgelspecialisten zijn ervaren en bekend met de (on)mogelijkheden op digitaal kerkorgel gebied en komen samen met u tot het beste resultaat.

 

Kwaliteit

Voor ons maakt het geen verschil of het gaat om een bescheiden zaalorgel of een grote kerkorgelinstallatie. Wanneer u kiest voor een kerkorgel bij Stolk Orgels, bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Installaties worden door onze vakmensen tot in de puntjes verzorgt. Onze medewerkers zijn opgeleid om vakwerk af te leveren, niet alleen voor huiskamerorgels, maar ook specifiek voor kerk- en zaalorgels.

Korte lijnen

In onze organisatie houden we van korte lijnen. Vanaf het moment dat u een aanvraag doet voor een kerkorgel installatie heeft u bij Stolk Orgels altijd een vast aanspreekpunt van advies en ontwerp, totdat er de laatste hand aan de uitvoering wordt gelegd. Uiteraard stopt het daar niet. U kunt ten allen tijde een beroep doen op onze goed uitgeruste servicedienst voor onderhoud, reparatie- en intonatie werkzaamheden.

Mogelijkheden verkennen

Mogelijkheden verkennen

Bij de aanschaf van een nieuw kerkorgel, kan een verkennend gesprek in de eerste fase heel verhelderend werken. Ook een demonstratie op locatie is één van de mogelijkheden die wij kunnen verzorgen. De praktijk is uiteindelijk de situatie waarin een orgel naar wens moet functioneren.
Het gaat om een investering voor de lange termijn, waarbij behoorlijk wat factoren komen kijken. Wij begrijpen dat en zetten graag onze kennis en ervaring in om met u mee te denken in dit traject.
U kunt ons uitnodigen voor een vrijblijvend adviesgesprek op locatie. Liever een keer met de orgelcommissie om tafel? Ook dat is mogelijk in één van onze vestigingen, of op de betreffende locatie.

 

Bekijk onze kerkorgels

Ontwerp en realisatie

Hybride kerkorgel

Referenties