Kampen | Bovenkerk

Prijs

vanaf € 695,-Sampleset Kampen | Bovenkerk

Het 56 stemmen tellende Hinszorgel in de Bovenkerk van Kampen is bekend bij elke organist. De talloze orgelconcerten en zangavonden bij het historische instrument hebben de generaties door een diepe muzikale indruk achtergelaten.

Ook voor talrijke internationale musici is het instrument een bron van inspiratie geweest, tot op de dag van vandaag. Ze tonen zich zonder uitzondering onder de indruk van het verpletterende uiterlijk. Ook de klankrijkdom van het in 1743 gebouwde orgel, die een brede
waaier aan muzikale stijlen faciliteert, spreekt tot de verbeelding. Barokke composities komen uiteraard goed tot hun recht, maar ook symfonische orgelmuziek en de beroemde ‘Hollandse Koraalkunst’ zijn verrassend goed te registreren. Als begeleider van massale samenzang heeft het orgel zijn dienst tevens meer dan bewezen.

De beroemdheid van het orgel zit ‘m niet alleen in uiterlijk en klank. De akoestiek van het in de zestiende eeuw voltooide bedehuis zorgt voor een prachtige inbedding van het geluid: maar liefst zeven seconden verwaaien de klanken door de gotische kruisbasiliek.

Het gebouw zelf is al evenzeer beroemd om zijn schoonheid. Vanaf de overzijde van de IJssel verheft het zich als een machtige vesting boven de stad. Wie de skyline van Kampen ziet, kan niet om de Bovenkerk heen.

In muzikaal opzicht is dat dubbel en dwars het geval: de historische rijkdom van de Hanzestad is in elke pijp van het Hinszorgel terug te horen.

Met Johannus LiVE bespeelt u het levensechte Hinszorgel van de Bovenkerk in Kampen in uw eigen huiskamer.

Let op: afhankelijk van het Johannus LiVE-model kan de dispositie afwijken van het origineel.

Prijzen

LiVE P/T • € 695,-

LiVE III • € 895,-

Niet beschikbaar

Download hier de brochure van LiVE sampleset Kampen • Bovenkerk

 


Offerte

  Alleen PNG, JPG, JPEG van maximaal 3mb groot


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Afspraak

   (vul uw gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op)


   Locatie

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

   Onderhoud & reparatie

   Verhuur

   Referenties