Sweelinq Virtual Pipe Organ

Wat is Sweelinq?

Wat is Sweelinq?

Sweelinq is een orgelsampler, ontwikkeld door Orgelmakerij Noorlander, voor virtuele orgels, die draait op de gangbare computer hardware. Net als bij Hauptwerk worden er opnames gemaakt van beroemde pijporgels.
Nadat de opnames zijn gemaakt worden deze samengevoegd tot een zogenoemde sampleset. Een sampleset is dus een verzameling van opnames (samples) van een specifiek orgel. Deze samplesets kunnen dan via het softwarepakket ‘Sweelinq’ worden afgespeeld.

 

 

 

 

Zijn er verschillen tussen Hauptwerk en Sweelinq?

Zijn er verschillen tussen Hauptwerk en Sweelinq?

Ja, er zijn verschillen tussen deze 2 vormen van VPO software. We noemen hier een aantal van de belangrijkste verschillen.

  1. Waar Hauptwerk werkt met een licentie die u éénmalig aanschaft, maakt Sweelinq gebruik van een abonnementsvorm. Dit abonnement betreft dan de VPO software, met alle beschikbare Sweelinq samplesets.
  2. Bij Hauptwerk worden de samplesets eigendom, doormiddel van koop. Bij Sweelinq worden samplesets geen eigendom.
  3. De Sweelinq software is minder complex als Hauptwerk, waardoor een computer met minder rekenkracht kan volstaan.
  4. Bij Hauptwerk is er een grote keuze aan (internationale) samplets. Bij Sweelinq is de keuze(nog) beperkt en bevat de bibliotheek voor het merendeel nationale orgels.

 

Sweelinq orgels

Sweelinq orgels

De Content Cambiare serie is ontwikkeld om gebruik te maken van VPO software. Een aantal modellen  zijn specifiek ontwikkeld voor het gebruik van de Sweelinq software, zoals de Cambiare Suite II en III. De overige modellen zijn geschikt voor zowel Hauptwerk als Sweelinq.

Doordat  Sweelinq  minder rekenkracht en geheugen van de computer vraagt zijn er een aantal modellen in de Cambiare lijn leverbaar die alleen geschikt zijn voor het gebruik van de Sweelinq software. Prijstechnisch zijn deze orgels interessanter dan de, al langer bestaande Hauptwerk varianten. Deze Modellen worden aangeduid met ‘SW’. (Sweelinq uitvoering)

Op de orgels uit de Cambiare orgellijn is het dus mogelijk om Hauptwerk en Sweelinq te bespelen. Via de gebruiksvriendelijke user interface, ontwikkeld bij Content Orgels, is het switchen van Hauptwerk naar Sweelinq een fluitje van een cent.  Met de mogelijkheid van beide systemen op één orgel te bespelen, zijn de hoog kwalitatieve Cambiare orgels nog interessanter geworden voor organisten die graag ‘shoppen’ tussen verschillende orgels.

Bekijk onze Sweelinq orgels
Bij Stolk Orgels aan het juiste adres

Bij Stolk Orgels aan het juiste adres

Wanneer u de aanschaf van een Sweelinq en/of Hauptwerk orgel overweegt, bent u bij Stolk Orgels aan het juiste adres! In onze showrooms kunt u zich uitgebreid laten voorlichten. De verschillende uitvoeringen zijn te bespelen èn, niet onbelangrijk…U kunt deze orgels naar eigen wens samenstellen!

Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms en maak kennis met de wereld van de Sweelinq orgels. Onze medewerkers in Nieuwerkerk aan den IJssel en Krabbendijke zijn u graag van dienst.

Onderhoud & reparatie

Verhuur

Referenties