Viscount Sonus 45

Prijs

€ 10.295,-
Grootste orgelklank uit de kleinste Viscount speeltafel

Vanuit de Physis technologie voor klankopwekking, hebben we een werkelijk revolutionair systeem ontwikkeld dat we RAR, “Real Audio Rendering” (realistische geluidsweergave) hebben genoemd. Dit systeem maakt gebruik van een krachtig drie-dimensionaal en real-time algoritme om de klank van de galmende ruimte weer te geven. Dit schept de mogelijkheid om, samen met de nieuw toegevoegde audiokanalen aan weerszijden van de speeltafel en links en rechts boven de manualen, het geluidsbeeld op een verrassende wijze te verrijken en te verbreden.

In het centrum van het geluid

U kunt het ruimtelijk effect van de omgeving waarin het orgel staat naar believen vergroten tot aan dat van een kathedraal toe. Het effect kan zonder meer opzienbarend worden genoemd. U zult een soortgelijke verbetering ervaren als wanneer u een “surround” systeem toevoegt aan uw muziek installatie thuis.

Physis-technologie ®

De serie SONUS is een lijn van klassieke orgels die is ontwikkeld met de exclusieve Physis®-technologie – ontworpen en gepatenteerd door de laboratoria van Viscount. Gebaseerd op het modelleren van fysieke fenomenen die betrokken zijn bij het opwekken van het geluid van pijporgels, is het geproduceerde geluid ongelofelijk authentiek.

Bovenop de Physis®-technologie voor het opwekken van geluid hebben we een revolutionair nieuw geluidssysteem ontwikkeld genaamd RAR (Real Audio Rendering). Dankzij de RAR-technologie hebt u het volledige beheer over de indruk die de ruimte maakt waarin het instrument staat, zo kan zelfs in de kleinste kamer de sfeer van een grote kathedraal worden gesimuleerd. De nieuwe Viscount RAR (Real Audio Rendering)-technologie vormt een duidelijke stap voorwaarts qua definitie, ruimtelijkheid en body van het geluid, wat tot nog toe de meest authentieke manier is voor het scheppen van dat magistrale effect van de belangrijkste orgelstop: de ambiance. Zittend aan de console van de nieuwe Viscount Sonus krijgt u de meest realistische indruk van het instrument en de sfeer in vergelijking met elk ander digitaal orgel dat u bespeelt.

Bibliotheek

De serie SONUS is voorzien van een rijke bibliotheek aan stemmen: met registertabs op het frontpaneel kunt u eenvoudig honderden extra geluiden kiezen uit het interne geheugen. Elke functie is eenvoudig in te stellen met het slim ontworpen bedieningspaneel en de verlichte display.

Dankzij de revolutionaire Physis®-technologie – het resultaat van tien jaar onderzoek en ontwikkeling – heeft Viscount een droominstrument gemaakt dat een opwindende ervaring biedt voor moderne organisten.
Physis® fysieke modellering is een bedrijfseigen technologie die is ontwikkeld en gepatenteerd door Viscount en wordt gebruikt in de series UNICO, SONUS en Ouverture. Physis® reproduceert met een verbazende nauwkeurigheid de geluiden, omgeving en geluidsconfiguratie van de meest vooraanstaande orgels ter wereld.
De Physis®-technologie maakt gebruik van een geavanceerd multi-processor-platform genaamd SHARC®. Het systeem is zo krachtig dat het een rekenkracht kan bieden van meer dan 12 miljard berekeningen per seconde! Deze indrukwekkende rekenkracht is noodzakelijk voor het berekenen van real-time, op een fysiek model gebaseerde algoritmen die een uitermate authentiek orgelgeluid genereren. Het besturingssysteem Linux is gekozen voor de ondersteuning van dit nieuwe platform, omdat het bekend staat om zijn stabiliteit en flexibiliteit. Dankzij dat systeem zijn alle apparaten waarop Physis is geïnstalleerd in staat om eenvoudig de nieuwste technologieën te integreren. De Physis®-technologie modelleert het geluid “fysiek” door de natuurlijke karakteristieken en fysieke eigenschappen van elke orgelpijp te meten, evenals de interactie met de omgeving en de pijpen. Dankzij de krachtige processoren wordt het geluid niet gemaakt via de gebruikelijke “samples” (digitale opnames), maar door het geluid met geavanceerde algoritmen IN REAL TIME te reconstrueren. Dit proces reproduceert alle natuurlijke aspecten van het geluid tot aan de kleinste onvolkomenheden en afwijkingen. Dat is van het grootste belang om het geluid zijn karakter, expressie en warmte te geven. De geluidsgolven worden ten gehore gebracht bij het verlaten van de orgelpijp, elk met zijn eigen karakteristieken van autonomie, uniekheid en authenticiteit. De voortgang van het timbre over het klavier is accuraat, vloeiend en ongelofelijk natuurlijk, dankzij het ontbreken van de “splitspunten” die zo typerend zijn voor technologieën gebaseerd op samples. Met Physis® zijn de parameters die gebruikt worden voor het opwekken van het geluid beschikbaar, zodat u de feitelijke geluidsstructuur eenvoudig kunt aanpassen en vormgeven. Het geluid dat uiteindelijk wordt geproduceerd, is een driedimensionaal beeld dat niet alleen horizontaal wordt uitgedrukt, zoals bij traditionele technologieën, maar ook verticaal en diagonaal, net als bij traditionele pijporgels. We hebben speciaal aandacht besteed aan het systeem voor geluidsreproductie, om de indrukwekkende dynamiek, het brede geluidsspectrum en de verrassende ruimtelijkheid van het geluid van een pijporgel zo getrouw mogelijk te kunnen reproduceren. Het effect is verbijsterend: zittend aan de console van een orgel waarop Physis® is geïnstalleerd, krijgt u dezelfde inspiratie alsof u aan de console van een prachtig pijporgel zit.

RAR (Real Audio Rendering) Technologie

Uitgaande van de technologie voor het opwekken van geluid Physis® hebben we een revolutionair nieuw geluidssysteem ontwikkeld genaamd RAR (Real Audio Rendering). Het hart van het systeem is een krachtig algoritme voor geluidsverwerking in real time dat, in combinatie met vier nieuwe aanvullende geluidskanalen die zich op specifieke punten van de console bevinden, in staat is om met grote nauwkeurigheid het akoestische veld te herscheppen dat door een echt pijporgel wordt geproduceerd in een grote galmende ruimte. Dankzij de RAR-technologie hebt u het volledige beheer over de indruk die de ruimte maakt waarin het instrument staat, tot aan de sfeer van een grote kathedraal toe. Dat is allemaal mogelijk zonder extra luidsprekers aan te sluiten. Dankzij de veelzijdigheid van de Physis®-technologie en een langdurige studie van de optimalisatie van ruimten en componenten, was het mogelijk om het gehele systeem binnen een compacte console op te nemen.

Versterkingssysteem

We hebben speciaal aandacht besteed aan het versterkingssysteem, om de indrukwekkende dynamiek, het brede geluidsspectrum en de verrassende ruimtelijkheid van het geluid van een pijporgel zo getrouw mogelijk te kunnen reproduceren. In aanvulling op de traditionele versterking hebben we twee paar full-range luidsprekers op strategische punten van de console geplaatst: een paar op de buitenpanelen en een paar op het zijpaneel van de bovenste stop. Omdat het geluid vanuit verschillende posities komt, is het op deze manier mogelijk om de meervoudige weerkaatsingen van de muren, vloer en plafond van een grote ruimte te simuleren. Het effect is verbijsterend. U ervaart een verschil dat net zo merkbaar is als wanneer u een surround sound-systeem aan uw tv thuis toevoegt.

Consumentenprijs

 • Sonus 45: € 10.295,- (laminaat uitvoering)
 • Sonus 45 DLX: € 11.450,-
Pedaal Hoofdwerk Zwelwerk
Subbas 32′ Bourdon 16′ Prestant 8′
Prestant 16′ Prestant 8′ Holpijp 8′
Bourdon 16′ Roerfluit 8′ Viola di Gamba 8′
Octaaf 8′ Quintadeen 8′ Vox Celeste 8′
Gedekt 8′ Octaaf 4′ Octaaf 4′
Octaaf 4′ Blokfluit 4′ Open Fluit 4′
Bazuin 16′ Quint 2 2/3′ Nasard 2 2/3′
Trombone 8′ Octaaf 2′ Woudfluit 2′
Trompet 4′ Mixtuur IV-VI Terts 1 3/5′
Koppel I / PED Cornet IV Scherp III-IV
Koppel II / PED Tromet 8′ Fagot 16′
Vox Humana 8′ Trompet Harmoniek 8′
Tremulant Dulciaan 8′
Koppel II / I Tremulant
Algemeen:
Techniek Viscount Physis-technologie ®
Aantal klavieren 2
Type klavieren Viscount drukpunt klavieren ™
Pedaal 30 tonig
Aantal stemmen 34
Solo stemmen ja
Aantal intonaties 4
Generaal crescendo ja
Aantal zwelpedalen 2
Afsluitbaar roldeksel ja
Pedaal verlichting ja
Lessenaar verlichting nee
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Bank met berging ja
Meubel klassiek
Kleur licht of donker eiken
Afmetingen:
Breedte 126,5 cm
Hoogte zonder lessenaar
Hoogte met lessenaar 136 cm
Diepte zonder pedaal 53 cm
Diepte met pedaal 97 cm
Voor meer informatie, vraag ons naar de mogelijkheden
Voor een passende kleur voor uw nieuwe orgel, neem contact met ons op

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar

Offerte

  Alleen PNG, JPG, JPEG van maximaal 3mb groot


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Afspraak

   (vul uw gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op)


   Locatie

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

   Onderhoud & reparatie

   Verhuur

   Referenties