Raalte | Basiliek van de Heilige Kruisverheffing

Prijs

vanaf € 695,-Sampleset Raalte | Basiliek van de Heilige Kruisverheffing

In het hart van Salland ligt Raalte en in het hart van Raalte staat de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing. Deze neogotische kerk, gebouwd in 1891 en 1892, wordt ook wel ‘de kathedraal van Salland’ genoemd. De kerk herbergt een grote muzikale schat: het drieklaviers orgel van Joseph Adema.

Het instrument, dat het op een na grootste is dat Adema bouwde, telt 43 stemmen. In 2008 werd het overgenomen van de rooms-katholieke Sint-Michaëlskerk in het centrum van Zwolle, niet te verwarren met de gelijknamige Grote of Sint-Michaëlskerk aan de Grote Markt. Het orgel had zijn diensten daar reeds tientallen jaren bewezen en verdiende daarmee, na sluiting van de kerk, een nieuw onderkomen in Raalte. Daar wordt het majestueuze orgel met haar vele strijkende registers ingezet voor concerten, maar ook als begeleidingsinstrument tijdens (doordeweekse) vieringen.

De klanken van dit orgel in Frans-symfonische stijl heeft menigeen tot tranen toe geroerd. Toen de voormalige koster in Raalte het voor het eerst hoorde, hield hij het niet droog. Hij was de eerste niet, en zal ook de laatste niet zijn. Menig organist heeft zich achter de klavieren van het Adema-orgel verwonderd over de mystieke, poëtische, soms intense en tegelijk fijnzinnige klank van het instrument.

Muziek van Franse componisten als Franck, Saint-Saëns, Guilmant, Widor en Vierne vindt in Raalte haar bestemming. Met een nagalm van zes seconden kan dit Adema-orgel zich geen betere plek wensen dan de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing. Vele concertorganisten weten het hart van Salland te vinden – en het muzikale hart van hun luisteraars diep te raken.

Let op: afhankelijk van het Johannus LiVE-model kan de dispositie afwijken van het origineel.

Prijzen

LiVE P/T • € 695,-

LiVE III • € 895,-

Niet beschikbaar

Download hier de brochure van LiVE sampleset Raalte • Basiliek van de Heilige Kruisverheffing

 


Offerte

  Alleen PNG, JPG, JPEG van maximaal 3mb groot


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Afspraak

   (vul uw gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op)


   Locatie

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

   Onderhoud & reparatie

   Verhuur

   Referenties