Johannus Opus 255

arrow-d
arrow-d
lightbox
Verkoopprijs
€ 7.195
Offerte aanvragen
Afspraak maken
Terug naar overzicht
Omschrijving
Dispositie
Specificaties
Kleurstalen
Media/Downloads

Al decennialang toonaangevend

De Opus is een vertrouwd gezicht in de Johannusfamilie. De indrukwekkende historie van het orgel rijkt tot diep in de vorige eeuw. Tot begin jaren ’70, toen de Opus – het eerste huiskamer-orgel van Johannus – de orgelmarkt betrad. Sinds die tijd zijn talloze organisten opgegroeid met dit orgel en is ‘de Opus’ dan ook uitgegroeid tot een waar begrip onder orgelliefhebbers.

Niet verwonderlijk dus, dat de Opus al sinds jaar en dag het best verkochte orgel van Johannus is. En ondanks dat de Opus met zijn tijd meegaat en telkens weer verbeterd wordt, is het originele gedachtegoed al die jaren behouden gebleven. De Opus was, is, én blijft een veelzijdige, muzikale verrijking voor iedere huiskamer.

 

Ontdek de mogelijkheden

Dat de Opus een orgel voor iedere liefhebber is, wordt duidelijk zodra je plaatsneemt achter het orgel. Achter één van de orgels, kunnen we beter zeggen. Zo kun je kiezen voor een in hout uitgevoerde Opus 255 of Opus 355.

De Opus 255 en Opus 355 zijn voorzien van een 30-tonig pedaal en zijn uitgerust met twee programmeerbare zweltreden. De dispositie van de tweeklaviers Opus 255 bestaat uit 36 stemmen. Het paradepaardje van de Opus-serie, de drieklaviers Opus 355, doet daar met maar liefst 44 stemmen nog een schepje bovenop.

Daarnaast zijn alle orgels in de Opus-serie standaard uitgerust met nog eens twee solo-stemmen: een trompet en een panfluit.

 

Voor de echte orgelliefhebber

Na die eerste blik op het orgel neem je plaats op de orgelbank. Want zo’n rijke en uitgebalanceerde dispositie ziet er natuurlijk goed uit, maar de klank is minstens zo belangrijk.

Om tot de prachtige orgelklanken van de Opus te komen, gebruiken onze geluidstechnici de Harmonic Contour Sampling methode. Daarvoor maken zij eerst hoogwaardige opnamen van toonaangevende pijporgels. Vervolgens maken zij een selectie van de mooist klinkende pijpen van een orgelregister. De kwaliteit van die pijpen vormt vervolgens het fundament van het gehele orgelregister. Zo geniet jij op iedere toets van de hoogste klankkwaliteit van deze indrukwekkende pijporgels.

Om de beleving compleet te maken, bevatten de orgels uit de Opus-serie een breed scala aan geavanceerde technologieën. Zo wordt bijvoorbeeld de locatie van de pijpen in het pijpenfront nagebootst door het Virtual Pipe Positioning systeem. Daarnaast zorgt ons nieuw ontwikkelde windmodel voor een realistische weergave van de windvoorziening. Zo schommelt de toonhoogte heel subtiel wanneer je veel toetsen tegelijkertijd indrukt, dus wanneer je veel wind vraagt. Hierdoor ontstaat dat indrukwekkende gevoel dat het orgel ademt. Dat het leeft!

Doordat onze R&D-afdeling alle technologieën in het orgel zelf ontwikkelt, zijn deze perfect op elkaar ingespeeld. Dit zorgt ervoor dat het orgel altijd razendsnel doet wat jij vraagt. Dat de orgelklanken door de kamer galmen zodra jij de toetsen beroert. Dat het orgel klinkt als een echt pijporgel. Zoals het hoort.

 

Een muzikale verrijking

Een indrukwekkend orgel voor iedereen dus, de Opus. En dat wordt nog eens extra bevestigd door de vier verschillende stijlen waarin het orgel voorziet. Want of je stijlvoorkeur nu uitgaat naar historisch, barok, symfonisch, romantisch, of een beetje van alles; de Opus is een ware allemansvriend.

Stel het orgel in op barok en zodra je vingers de toetsen van het orgel beroeren, zingen de heldere prestanten en fluiten door de kamer. Kies romantisch en terwijl je voeten zich over het pedaal bewegen, buldert het machtige tutti door de ruimte. Je waant jezelf in een imposante kerk of juist in een pittoresk kapelletje. Je gaat helemaal op in de muziek. Want of je nu studeert of gewoon heerlijk musiceert: dát is het gevoel waar je naar op zoek bent. Dát is het gevoel dat de Opus je biedt.

 

Laat de klank je omarmen

Om het geluid van authentieke pijporgels zo zuiver en realistisch mogelijk over te brengen, beschikken deze multi-kanaal orgels over een audiosysteem van topkwaliteit. De verschillende stemmen en toonhoogten worden zorgvuldig en natuurgetrouw over de luidsprekers verdeeld. Hierdoor word je als bespeler altijd volledig omarmd door de warme orgelklanken. Net als bij een echt pijporgel.

Uiteraard is er ook gedacht aan organisten die met een hoofdtelefoon op spelen. Onze SSE™ (Spatial Sound Experience) technologie creëert, dankzij een slimme toepassing van de nagalm, de sensatie dat je in bijvoorbeeld een kerk, kapel of kathedraal staat – recht tegenover het pijpenfront. Zo geniet je optimaal van je eigen spel.

 

Een graag geziene gast

De Opus is een prachtige aanwinst voor ieder interieur. Het orgel is stijlvol vormgegeven, terwijl ook goed is nagedacht over het comfort van de organist. Zo zorgt de subtiele uitsnede onder de klavieren voor extra bewegingsvrijheid en beter zicht op het pedaalspel. De verlichte tabregisters bevinden zich binnen handbereik en bieden een snelle, duidelijke weergave van je actuele registratie.

De Opus 255 en 355 is verkrijgbaar in maar liefst zes kleuren. Zo is er altijd wel een kleur die past bij jouw smaak én interieur.

Pedaal Hoofdwerk Zwelwerk Solo-stemmen
Prestant 16′ Bourdon 16′ Prestant 8′ Panfluit
Subbas 16′ Prestant 8′ Roerfluit 8′ Trompet
Octaafbas 8′ Holpijp 8′ Viola di Gamba 8′
Gedekt 8′ Gamba 8′ Vox Celeste 8′
Koraalbas 4′ Octaaf 4′ Octaaf 4′
Ruispijp III Open Fluit 4′ Koppelfluit 4′
Bazuin 16′ Quint 2 2/3′ Quintfluit 2 2/3′
Trompet 8′ Octaaf 2′ Woudfluit 2′
Hoofdwerk – Pedaal Cornet IV Terts 1 3/5′
Zwelwerk – Pedaal Sesquialter II Nasard 1 1/3′
MIDI Mixtuur V Scherp III
Trompet 16′ Fagot 16′
Trompet 8′ Dulciaan 8′
Vox Humana 8′ Hobo 8′
Tremulant Tremulant
Zwelwerk – Hoofdwerk MIDI
MIDI
Algemeen:
Techniek Digital sampling
Aantal klavieren 2
Type klavieren TP 60
Pedaal 30 tonig recht
Aantal stemmen 36
Solo stemmen ja, panfluit en trompet
Aantal intonaties 4
Generaal crescendo instelbaar
Aantal zwelpedalen 2
Afsluitbaar roldeksel optioneel
Pedaal verlichting optioneel
Lessenaar verlichting nee
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Bank met berging optioneel
Meubel Klassiek
Kleur blank en optioneel in diverse kleuren leverbaar
Afmetingen:
Breedte 134 cm
Hoogte zonder lessenaar 115 cm
Hoogte met lessenaar 139 cm
Diepte zonder pedaal 63 cm
Diepte met pedaal 99 cm
Voor meer informatie, download de brochure, of vraag ons naar de mogelijkheden.
Voor een passende kleur voor uw nieuwe orgel, neem contact met ons op.

De Johannus Opus 255 is verkrijgbaar in onderstaande kleurmogelijkheden. Standaard blank eiken.

Download HIER de brochure van de Johannus Opus 255-355.

Offerte aanvragen
cross

Voor een offerte vul de onderstaande gegevens in.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Afspraak maken
  cross

  Wilt u een afspraak maken om een keer in een van onze showrooms langs te komen?

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.