Johannus LiVE III

Prijs

€ 27.995,-


LiVE III

Een pijporgel bespelen is de droom van iedere organist. Maar niet iedere organist heeft dag en nacht beschikking over een pijporgel. De Johannus LiVE slaat een historische brug tussen de muzikale beleving van het klassieke pijporgel en uw eigen huiskamer. Wat is de Johannus LiVE precies en wat maakt die verbinding tussen techniek en romantiek zo uniek?

Levensechte ervaring

De Johannus LiVE is een hoogwaardig digitaal orgel waarop u via samplesets tientallen internationale pijporgels kunt bespelen. De samplesets worden met een usb-stick in het orgel geladen. Elke usb-stick bevat de authentieke, professionele opnamen van een specifiek internationaal pijporgel. Het geluid van de samples wordt afgespeeld volgens de hoogste normen voor digitale audio. Daarmee biedt de Johannus LiVE u de ervaring op een levensecht, bestaand pijporgel te spelen.

Vier posities per orgel

Dat authentieke en hoogwaardige geluid kan per sample vanuit vier verschillende posities in de kerk worden afgespeeld. In de eerste positie bevindt u zich op de orgelbank. De directe klankafstraling overheerst, de akoestiek is secundair. In de tweede positie zit u als luisteraar dicht bij het orgelfront. De galm doet al een beetje mee, maar nog steeds gaat het primair om de klank. In de derde positie staat u middenin de kerk: klank en galm smelten samen als op een cd-opname. In de vierde positie bevindt u zich achterin de kerk, achter de galmstraal.

De organist staat centraal

Uniek aan de Johannus LiVE is dat u als organist helemaal centraal staat. Het geluid van de speakers wordt namelijk direct op uw oren afgestraald. De orgelklanken versmelten als het ware met de ruimte waarin het originele pijporgel zich bevindt. Er is geen fantasie voor nodig om u te wanen achter de klavieren van monumentale pijporgels in beroemde kathedralen. Want theoretisch gezien zit u daar gewoon.

Dynamische dispositie

Elk register op de Johannus LiVE is voorzien van een klein dynamisch display, waardoor u moeiteloos kunt schakelen tussen de disposities van verschillende pijporgels. Ter illustratie: het register dat op het Cavaillé-Coll-orgel van de Église Notre-Dame d’Auteuil in Parijs een Prestant 4’ aanduidt, is op het Bätz-orgel in de Dom van Utrecht een Gemshoorn 4’. Afhankelijk van welk orgel op dat moment wordt bespeeld, tonen de displays de betreffende dispositie. Registratie verloopt via bediening van de houten trekregisters, wat de speelervaring op hetzelfde niveau brengt als bespeling van het betreffende authentieke pijporgel.

Een volwaardig orgel

De combinatie van een fysieke dispositie met echte trekregisters en een authentiek, hoogwaardig geluid maken de Johannus LiVE tot een volwaardig orgel. Een unieke geluidservaring volgens de hoogste normen van digitale audio én de mogelijkheid om tientallen levensechte pijporgels te bespelen, maken uw beleving compleet. De mooiste orgels ter wereld bespeelt u vanuit uw eigen huiskamer.

Een droom die uitkomt

Iedere organist droomt van het bespelen van prachtige, historische pijporgels. Maar niet iedere organist heeft 24/7 toegang tot een kerk of kathedraal. Dankzij onze Johannus LiVE-familie kan iedereen op ’s werelds mooiste pijporgels spelen. U dus ook. Gewoon in uw eigen huiskamer! Of u nu houdt van het stoere, romantische karakter van het Bätz-orgel uit de Domkerk in Utrecht, of van een prachtig barok-orgel zoals die van Silbermann in de Hofkirche in Dresden: met Johannus LiVE bepaalt u waar u speelt.

Direct bespeelbaar

De Johannus LiVE-orgels zijn voorzien van door onszelf ontwikkelde soft- en hardware. Doordat deze twee perfect op elkaar zijn afgestemd, start uw orgel binnen enkele seconden op. Elke keer weer. Onze Direct Streaming technologie zorgt er daarnaast voor dat u razendsnel wisselt tussen verschillende historische pijporgels. Zo vliegt u binnen vijf seconden van Groningen naar Manchester of Parijs.

De kwaliteit en betrouwbaarheid van Johannus

Al meer dan 50 jaar zijn wij continu bezig met het perfectioneren van onze technieken. Hiermee hebben we in de wereld van de digitale orgels een voorsprong opgebouwd op het gebied van geluidskwaliteit en betrouwbaarheid. De Johannus LiVE-familie bouwt voort op deze kwaliteiten.

De Johannus LiVE-orgels maken gebruik van samplesets. Deze samplesets bevatten natuurgetrouwe opnames van historische pijporgels, gemaakt door onze eigen audio-experts. Met hoogwaardige apparatuur maken we een exacte kopie van iedere stem. Daarnaast samplen we de galm op vier verschillende luisterposities. Door onze geavanceerde techniek en afstraling blijft u in direct contact met het instrument, maar klinkt het alsof u in de kerk zit. Dit houdt in dat u kunt kiezen hoe u de historische pijporgels wilt horen: neemt u plaats achter de klavieren, of gaat u liever voor een concertervaring – door in het midden van de kerk plaats te nemen? De keuze is aan u!

Steeds meer samplesets

Bij aanschaf van uw Johannus LiVE ontvangt u twee samplesets naar keuze. In totaal biedt uw Johannus LiVE ruimte aan vijf samplesets, waartussen u moeiteloos en razendsnel schakelt. Die samplesets zijn te beluisteren en aan te schaffen bij uw lokale Johannus dealer. Daarnaast vindt u hier een overzicht van de samplesets, met luistervoorbeelden. Wij nemen doorlopend iconische pijporgels op, waardoor het aanbod aan samplesets blijft groeien. Grote kans dat u binnen de kortste keren meer dan vijf samplesets bezit! U kunt iedere volgende sampleset eenvoudig inladen en een reeds opgeslagen sampleset overschrijven. Indien u toch het andere orgel weer wilt bespelen, herhaalt u deze handeling. De opnamen van het pijporgel zijn namelijk veilig opgeborgen op uw USB-stick.

Algemeen:
Techniek LiVE sampling
Aantal klavieren 3
Type klavieren TP 60 LW
Pedaal 30 tonig recht
Aantal stemmen 50
Solo stemmen nee
Aantal intonaties nvt
Generaal crescendo ja
Aantal zwelpedalen 2
Afsluitbaar roldeksel nee
Pedaal verlichting ja
Lessenaar verlichting ja
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Bank met berging optioneel
Meubel kabinet
Kleur blank eiken, optioneel in diverse kleuren
Afmetingen:
Breedte 160 cm
Hoogte zonder lessenaar n.v.t.
Hoogte met lessenaar 180 cm
Diepte zonder pedaal 65 cm
Diepte met pedaal 103 cm

Voor meer informatie, download de brochure, of vraag ons naar de mogelijkheden.

Voor een passende kleur voor uw nieuwe orgel, neem contact met ons op.

https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/zwart.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/oud-hollands.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/midden-eiken.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/klassiek-noten.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/blank-natuur.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/blank-eiken.png

Offerte

  Alleen PNG, JPG, JPEG van maximaal 3mb groot


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Afspraak

   (vul uw gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op)


   Locatie

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

   Onderhoud & reparatie

   Verhuur

   Referenties