Johannus LiVE 3T

Prijs

€ 17.995,-


LiVE 3T

Een pijporgel bespelen is de droom van iedere organist. Maar niet iedere organist heeft dag en nacht beschikking over een pijporgel. De Johannus LiVE slaat een historische brug tussen de muzikale beleving van het klassieke pijporgel en uw eigen huiskamer. Wat is de Johannus LiVE precies en wat maakt die verbinding tussen techniek en romantiek zo uniek?

Levensechte ervaring

De Johannus LiVE is een hoogwaardig digitaal orgel waarop u via samplesets tientallen internationale pijporgels kunt bespelen. De samplesets worden met een usb-stick in het orgel geladen. Elke usb-stick bevat de authentieke, professionele opnamen van een specifiek internationaal pijporgel. Het geluid van de samples wordt afgespeeld volgens de hoogste normen voor digitale audio. Daarmee biedt de Johannus LiVE u de ervaring op een levensecht, bestaand pijporgel te spelen.

Vier posities per orgel

Dat authentieke en hoogwaardige geluid kan per sample vanuit vier verschillende posities in de kerk worden afgespeeld. In de eerste positie bevindt u zich op de orgelbank. De directe klankafstraling overheerst, de akoestiek is secundair. In de tweede positie zit u als luisteraar dicht bij het orgelfront.

De galm doet al een beetje mee, maar nog steeds gaat het primair om de klank. In de derde positie staat u middenin de kerk: klank en galm smelten samen als op een cd-opname. In de vierde positie bevindt u zich achterin de kerk, achter de galmstraal.

De organist staat centraal

Uniek aan de Johannus LiVE is dat u als organist helemaal centraal staat. Het geluid van de speakers wordt namelijk direct op uw oren afgestraald. De orgelklanken versmelten als het ware met de ruimte waarin het originele pijporgel zich bevindt. Er is geen fantasie voor nodig om u te wanen achter de klavieren van monumentale pijporgels in beroemde kathedralen. Want theoretisch gezien zit u daar gewoon.

Dynamische dispositie

Elk register op de Johannus LiVE is voorzien van een klein dynamisch display, waardoor u moeiteloos kunt schakelen tussen de disposities van verschillende pijporgels. Ter illustratie: het register dat op het Cavaillé-Coll-orgel van de Église Notre-Dame d’Auteuil in Parijs een Prestant 4’ aanduidt, is op het Bätz-orgel in de Dom van Utrecht een Gemshoorn 4’. Afhankelijk van welk orgel op dat moment wordt bespeeld, tonen de displays de betreffende dispositie. Registratie verloopt via bediening van de houten trekregisters, wat de speelervaring op hetzelfde niveau brengt als bespeling van het betreffende authentieke pijporgel.

Een volwaardig orgel

De combinatie van een fysieke dispositie met echte trekregisters en een authentiek, hoogwaardig geluid maken de Johannus LiVE tot een volwaardig orgel. Een unieke geluidservaring volgens de hoogste normen van digitale audio én de mogelijkheid om tientallen levensechte pijporgels te bespelen, maken uw beleving compleet. De mooiste orgels ter wereld bespeelt u vanuit uw eigen huiskamer.

Pedaal Manuaal I Manuaal II Manuaal III
Resultantbas 32′ Prestant 8′ Prestant 16′ Bourdon 16′
Prestant 16′ Gedekt 8′ Prestant 8′ Prestant 8′
Subbas 16′ Octaaf 4′ Flûte Harmonique 8′ Gedekt 8′
Echo Bourdon 16′ Roerfluit 4′ Holpijp 8′ Viola Di Gamba 8′
Octaafbas 8′ Nazard 2 2/3′ Quintadeen 8′ Vox Celeste 8′
Gedekt 8′ Octaaf 2′ Gamba 8′ Octaaf 4′
Violon 8′ Terts 1 3/5′ Octaaf 4′ Fluit 4′
Koraalbas 4′ Sifflet 1′ Open Fluit 4′ Nazard 2 2/3′
Mixtuur Mixtuur Quint 2 2/3′ Fluit 2′
Bazuin 16′ Dulciaan 8′ Octaaf 2′ Quint 1 1/3′
Trompet 8′ III-I Spitsfluit 2′ Scherp
I-P Tremulant Cornet Trompet 16′
II-P MIDI Mixtuur Trompet 8′
III-P Fagot 16′ Hobo 8′
MIDI Trompet 8′ Vox Humana 8′
Klaroen 4′ Tremulant
I-II MIDI
III-II
Tremulant
MIDI
Algemeen:
Techniek LiVE sampling
Aantal klavieren 3
Type klavieren TP 60 LF
Pedaal 30 tonig recht
Aantal stemmen 52
Solo stemmen optioneel
Aantal intonaties 2 LiVE samplesets
Generaal crescendo ja
Aantal zwelpedalen 2
Afsluitbaar roldeksel nee
Pedaal verlichting ja
Lessenaar verlichting optioneel
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Bank met berging optioneel
Meubel modern
Kleur blank eiken, optioneel in meerdere kleuren
Afmetingen:
Breedte 144 cm
Hoogte zonder lessenaar 126 cm
Hoogte met lessenaar 149 cm
Diepte zonder pedaal 63 cm
Diepte met pedaal 103 cm

Voor meer informatie, download de brochure, of vraag ons naar de mogelijkheden.

Voor een passende kleur voor uw nieuwe orgel, neem contact met ons op.

https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/zwart.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/oud-hollands.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/midden-eiken.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/klassiek-noten.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/blank-natuur.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/blank-eiken.png

Offerte

  Alleen PNG, JPG, JPEG van maximaal 3mb groot


  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Afspraak

   (vul uw gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op)


   Locatie

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

   Onderhoud & reparatie

   Verhuur

   Referenties