Johannus Ecclesia T150

arrow-d
arrow-d
lightbox
Verkoopprijs
€ 12.795,-
Offerte aanvragen
Afspraak maken
Terug naar overzicht
Omschrijving
Dispositie
Specificaties
Kleurstalen
Media/Downloads

Gouden drieslag

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de Ecclesia-serie bepaalde drie aangename voordelen. De prijs van de orgels is aantrekkelijk, hun begeleidende kwaliteiten zijn uitstekend en de mogelijkheid om ze door middel van optiepakketten op uw persoonlijke wensen toe te snijden, is een plezierige bijkomstigheid.

 

Uitgebalanceerd

Er was een tijd dat huiskamerorgels naar kerken werden verplaatst naar daar als kerkorgel te functioneren. Die tijd is gelukkig voorbij. Johannus heeft de Ecclesia-familie namelijk exclusief als kerkorgelserie ontworpen en ontwikkeld. Het concept van de Ecclesia is qua klank en meubel goed doordacht. Design en klank staan ​​in principe vast, maar in overleg kan een op maat gemaakt front worden gecreëerd in de stijl van de kerk.

 

Uitstekende draagkracht

Met de Ecclesia is draagkracht verzekerd en geluidskwaliteit gewaarborgd. We hebben er het maximale uitgehaald. De Ecclesia weet elke hoek van de kerkzaal met zijn levensechte pijporgelklanken te vullen. Dankzij het revolutionaire, state-of- the-art audiosysteem waant de kerkorganist zich achter een twee- of drieklaviers orgel van een kathedraal, omgeven door authentiek pijpwerk. De hoogwaardige versterkers, subwoofers en luidsprekers – hoe kan het ook anders – versterken dat gevoel alleen maar.

 

Vier orgels in één

Bij aanschaf van een Ecclesia heeft de organist keuze uit drie verschillende disposities. Daarnaast kan hij, tijdens het orgelspel, ook nog eens kiezen uit vier verschillende samplestijlen. Met de romantische stijl wekt hij de vocale muziek van Hendrik Andriessen tot leven, in de barokke stemming komen de cantates van Johann Sebastian Bach volkomen tot hun recht, in de symfonische sfeer bloeien de oratoria van Camille Saint-Saëns op en de historische intonatie doet 17e-eeuwse muziek herleven. Met één Ecclesia heeft de organist in feite vier orgels tot zijn beschikking.

 

Authentieke pijporgelklanken

De Real Time Sampling-techniek, waarmee de gehele serie is uitgerust, maakt het verschil tussen de Ecclesia en het pijporgel wel heel erg klein. Door de authentieke klanken van verschillende pijporgels digitaal op te nemen en in de Ecclesia weer te geven, beschikt de organist over beroemde pijporgelklanken. En dat allemaal op dezelfde orgelbank.

 

Twaalf unieke galmen

Alle Ecclesia-modellen beschikken over het zogenoemde ASR-12™-systeem. Deze techniek verschaft de bespeler van de kerkorgels keuze uit twaalf unieke galmen. De natuurgetrouw gecreëerde nagalm wekt de suggestie dat alle kathedrale akoestieken binnen handbereik liggen. En eigenlijk is dat ook zo. Niets meer en niets minder.

 

Handige functies

Met 250 geheugenbanken à acht geheugenplaatsen kan de organist de registraties van bijkans zijn gehele muzikale oeuvre opslaan. Daarnaast zijn alle zweltreden van de Ecclesia programmeerbaar: als zwelpedaal, of als generaal crescendo. Je begint pianissimo, tikt met je voet de zweltrede naar mezzoforte en pookt ‘m vervolgens op tot een krachtig fortissimo. En dat symboliseert de veelkleurigheid van Ecclesia: voor elke kerk een geschikt orgel.

 

Garantie & Service

In de Ecclesia komt meer dan veertig jaar kennis en ervaring in de bouw van (digitale) orgels bij elkaar. Dat schept een basis van vertrouwen. Zekerheid voor de toekomst. Wij bieden u dan ook uitstekende garantie op onze orgels. U krijgt twee jaar volledige garantie en nog eens tien jaar op de computerboards in het orgel. Ecclesia-onderdelen blijven bovendien 25 jaar beschikbaar voor reparatie. Daarnaast hebben we verschillende aantrekkelijke onderhoudsabonnementen voor uw kerk.

Pedaal Hoofdwerk Zwelwerk
Subbas 16′ Prestant 8′ Holpijp 8′
Octaafbas 8′ Roerfluit 8′ Viola di gamba 8′
Gedekt 8′ Octaaf 4′ Vox Celeste 8′
Koraalbas 4′ Open Fluit 4′ Octaaf 4′
Bazuin 16′ Quint 2 2/3′ Koppelfluit 4′
Trompet 8′ Octaaf 2′ Quintfluit 2 2/3′
Cornet IV Woudfluit 2′
Koppel HW-Ped. Mixtuur IV Terts 1 3/5′
Koppel ZW-Ped. Trompet 8′ Scherp III
Tremulant Fagot 16′
Koppel ZW-HW Hobo 8′
Tremulant
Algemeen:
Techniek Digital sampling
Aantal klavieren 2
Type klavieren TP 6
Pedaal 30 tonig recht
Aantal stemmen 26
Solo stemmen nee
Aantal intonaties 4
Generaal crescendo ja
Aantal zwelpedalen 2
Afsluitbaar roldeksel ja
Pedaal verlichting nee
Lessenaar verlichting optioneel
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Bank met berging ja
Meubel klassiek
Kleur blank eiken, optioneel diverse kleuren
Afmetingen:
Breedte 133 cm
Hoogte zonder lessenaar 117 cm
Hoogte met lessenaar 139 cm
Diepte zonder pedaal 63 cm
Diepte met pedaal 99 cm
Voor meer informatie, download de brochure, of vraag ons naar de mogelijkheden
Voor een passende kleur voor uw nieuwe orgel, neem contact met ons op

De Johannes Ecclesia T150 is verkrijgbaar in de onderstaande kleurmogelijkheden (standaard en/of meerprijs):

Download HIER de brochure van de Ecclesia Choir en T150!

 

 

 

Offerte aanvragen
cross

Voor een offerte vul de onderstaande gegevens in.

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Afspraak maken
  cross

  Wilt u een afspraak maken om een keer in een van onze showrooms langs te komen?

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.