Johannus Ecclesia Choir

Prijs

UITVERKOCHT


De vijf telgen van Ecclesia

Met vijf verschillende modellen biedt de Ecclesia elk koor en elke kerk een passende oplossing. Van het tweeklaviers Choir-orgel tot en met het drieklaviers Ecclesia-pronkstuk – de D-455: ze beantwoorden allemaal even charmant als adequaat aan de specifieke vraag van hun bespeler.

Choir

Neem het koororgel van Ecclesia, dat de toepasselijke naam Choir draagt. Het subtiele en tegelijk elegante instrument is optimaal afgestemd op het zingende koor, dankzij de speakers en de subwoofer die in de achterwand van de speeltafel zijn geïntegreerd. Zo smelten zang en begeleiding tot in de kathedrale nokken eenparig samen.

En, dat weten we van Johannus maar al te goed, die zuivere harmonisatie is de stille wens van iedere koororganist. Met twee klavieren, 26 stemmen en volledig pedaal, doet de Choir eenvoudig wat hij móét doen: koorzang begeleiden. Bescheiden als ‘t moet, uitbundig als het nodig is.

Vier orgels in één

Bij aanschaf van een Ecclesia heeft de organist keuze uit drie verschillende disposities. Daarnaast kan hij, tijdens het orgelspel, ook nog eens kiezen uit vier verschillende samplestijlen. Met de romantische stijl wekt hij de vocale muziek van Hendrik Andriessen tot leven, in de barokke stemming komen de cantates van Johann Sebastian Bach volkomen tot hun recht, in de symfonische sfeer bloeien de oratoria van Camille Saint-Saëns op en de historische intonatie doet 17e-eeuwse muziek herleven. Met één Ecclesia heeft de organist in feite vier orgels tot zijn beschikking.

Authentieke pijporgelklanken

De Real Time Sampling-techniek, waarmee de gehele serie is uitgerust, maakt het verschil tussen de Ecclesia en het pijporgel wel heel erg klein. Door de authentieke klanken van verschillende pijporgels digitaal op te nemen en in de Ecclesia weer te geven, beschikt de organist over beroemde pijporgelklanken. En dat allemaal op dezelfde orgelbank.

Twaalf unieke galmen

Alle Ecclesia-modellen beschikken over het zogenoemde ASR-12™-systeem. Deze techniek verschaft de bespeler van de kerkorgels keuze uit twaalf unieke galmen. De natuurgetrouw gecreëerde nagalm wekt de suggestie dat alle kathedrale akoestieken binnen handbereik liggen. En eigenlijk is dat ook zo. Niets meer en niets minder.

Handige functies

Met 250 geheugenbanken à acht geheugenplaatsen kan de organist de registraties van bijkans zijn gehele muzikale oeuvre opslaan. Daarnaast zijn alle zweltreden van de Ecclesia programmeerbaar: als zwelpedaal, of als generaal crescendo.

Je begint pianissimo, tikt met je voet de zweltrede naar mezzoforte en pookt ‘m vervolgens op tot een krachtig fortissimo. En dat symboliseert de veelkleurigheid van Ecclesia: voor elke kerk een geschikt orgel.

Garantie & Service

In de Ecclesia komt meer dan veertig jaar kennis en ervaring in de bouw van (digitale) orgels bij elkaar. Dat schept een basis van vertrouwen. Zekerheid voor de toekomst. Wij bieden u dan ook uitstekende garantie op onze orgels. U krijgt twee jaar volledige garantie en nog eens tien jaar op de computerboards in het orgel. Ecclesia-onderdelen blijven bovendien 25 jaar beschikbaar voor reparatie. Daarnaast hebben we verschillende aantrekkelijke onderhoudsabonnementen voor uw kerk.

Pedaal Hoofdwerk Zwelwerk
Subbas 16′ Prestant 8′ Holpijp 8′
Octaafbas 8′ Roerfluit 8′ Viola di Gamba 8′
Gedekt 8′ Octaaf 4′ Vox Celeste 8′
Koraalbas 4′ Open Fluit 4′ Octaaf 4′
Bazuin 16′ Quint 2 2/3′ Koppelfluit 4′
Trompet 8′ Octaaf 2′ Quinfluit 2 2/3′
Cornet IV Woudfluit 2′
Koppel HW-Ped. Mixtuur IV Terts 1 3/5′
Koppel ZW-Ped. Trompet 8′ Scherp III
Tremulant Fagot 16′
Hobo 8′
Koppel ZW-HW Tremulant
Algemeen:
Techniek Digital sampling
Aantal klavieren 2
Type klavieren TP 6
Pedaal 30 tonig recht
Aantal stemmen 26
Solo stemmen nee
Aantal intonaties 4
Generaal crescendo ja
Aantal zwelpedalen 2
Afsluitbaar roldeksel ja
Pedaal verlichting nee
Lessenaar verlichting optioneel
Hoofdtelefoonaansluiting ja
Bank met berging ja
Meubel klassiek
Kleur blank eiken, optioneel in diverse kleuren
Afmetingen:
Breedte 133 cm
Hoogte zonder lessenaar 117 cm
Hoogte met lessenaar 139 cm
Diepte zonder pedaal 63 cm
Diepte met pedaal 99 cm

Voor meer informatie, download hier de brochure.

Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Maak vrijblijvend een afspraak.

De Johannes Ecclesia Choir is verkrijgbaar in de onderstaande kleurmogelijkheden (standaard en/of meerprijs):

https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/zwart.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/oud-hollands.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/midden-eiken.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/klassiek-noten.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/blank-natuur.png https://stolkorgels.nl/assets/uploads/2022/08/blank-eiken.png

Offerte

  Alleen PNG, JPG, JPEG van maximaal 3mb groot, max. 1 foto

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

  Afspraak

   Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

   Onderhoud & reparatie

   Verhuur

   Referenties